brannalarm
FÅ TILBUD PÅ BRANNALARM

Få det beste tilbudet på brannalarm til boligen din

Få gratis og uforpliktende tilbud på brannalarm til boligen din.

Ditt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling.

Brannalarm guiden

Brann er en av de største truslene mot våre hjem og eiendeler. Derfor er det viktig å være forberedt på en brannsituasjon ved å ha en brannalarm som du vet fungerer. Brannalarmer gir deg en varsling så snart de oppdager røyk, noe som kan være avgjørende for å unngå store skader eller tap av liv. 

I denne artikkelen vil vi diskutere ulike typer brannalarmer, hvordan du velger den rette for deg, hvordan du installerer den og hvordan du vedlikeholder den. La oss begynne med det første steget, og få en oversikt over brannalarm leverandører og produkter.

Hvordan typer brannalarm finnes det?

1. Røykvarslere

Røykdetektorer er de mest vanlige brannalarmene. De er enkle å installere og kostnadseffektive. De er utstyrt med en sensor som oppdager røyk og gir en lydvarsling. Røykdetektorer er ofte batteridrevne, noe som gjør dem enkle å installere og vedlikeholde. De kan også være tilkoblet et elektrisk strømnett, men dette krever at du har strøm til det aktuelle området.

2. Sprinkleranlegg

Sprinkleranlegg er en annen type brannalarm. De består av en rekke sprinkelhoder som er plassert på taket eller veggen. Når temperaturen stiger til et bestemt nivå, aktiveres sprinkleranlegget automatisk og slokker brannen. Sprinkleranlegg er ofte installert i større bygninger som kontorbygg eller butikker, men kan også installeres i private hjem.

La oss se nærmere på røykvarslere

Røykvarslere er desidert det som er mest brukt når det kommer til brannalarm, men det finnes ulike røykvarslere:

1. Ionisk røykvarsler

Ioniske røykvarslere er en type røykdetektor som bruker ioniseringsteknologi for å oppdage røyk. De har en ioniseringstank som sender ioner til en elektrode, som danner en strøm. Når røyk kommer inn i sensoren, forstyrrer det selve koblingen, noe som da aktiverer alarmen. Ioniske røykvarslere reagerer raskt på små mengder røyk, for eksempel fra røyk fra en stearinlys eller en kokeplate, og er derfor ofte brukt i kjøkkenområder. De er også billigere enn andre typer brannalarmer, men de er også mer sårbare for falske alarmer på grunn av deres sensitive natur.

2. Optiske røykvarslere

Optiske røykvarslere er en type røykdetektor som bruker optisk teknologi for å oppdage røyk. De har en sender og en mottaker som er plassert på hver sin side av sensoren. Lys sendes mellom sender og mottaker, og når røyk kommer inn i sensoren, blir lyset borte og alarmen aktiveres. Optiske røykvarslere er mindre sårbare for falske alarmer enn ioniske varslere, men de reagerer ikke så raskt på små mengder røyk. De er derfor ofte brukt i soverom og andre områder der det ikke er så høy risiko for brann.

Faktorer å vurdere ved valg av brannalarm (størrelse på bolig, antall etasjer, etc.)

Det er et par viktige faktorer du må vurdere før du velger boligalarm:

 • Størrelse på bolig
 • Antall etasjer
 • Antall rom
 • Hvilken områder skal dekkes av alarmen
 • Type brannalarm og røykvarsler

Det er viktig å sørge for at man har tilstrekkelig antall brannalarmer til å dekke alle områdene i boligen, og at de plasseres på de riktige stedene. For eksempel, bør brannalarmer plasseres på hver etasje, i soverom, i kjøkkenet og i gangene. 

Det er også viktig å vurdere hvor ofte man ønsker å teste brannalarmene, og om man vil ha en alarm med batteri eller strømtilførsel. Generelt bør man sørge for at brannalarmene er godt vedlikeholdt, og at de er testet regelmessig for å sikre at de fungerer som de skal i tilfelle en brann skulle oppstå, mer om dette snart.

Vil du ha brannalarm med lokal varsling, eller som er knytter sentral?

Det høres kanskje komplisert ut, men la oss forenkle det for deg:

 • Brannalarm som varsler lokalt betyr at det vil være du som ringer brannvesenet når alarmen går, og du må også sørge for og vedlikeholde alarmen selv. Eneste oppsiden med en løsning som dette er at prisen er rimeligere

 • Brannalarm knyttet til sentral kan koste deg litt mer, men du slipper heldigvis og vedlikeholde systemet selv. Her har du f.eks leverandører som Verisure eller Sector Alarm som kommer til deg regelmessig og sjekker at brannalarmen fungerer som den skal.
Tips fra tidligere brannmann (Terje i HKS Haugesund)

Som kunde burde man velge en løsning som holder eiendom og familien trygg. Derfor er min anbefaling og velge brannalarm som er knyttet sentral lokalt med rask uttrykning. I slike situasjoner som dette lønner det seg og betale det lille ekstra for fred og ro.

Leverandører av brannalarm

1. Verisure

Verisure er en av de største leverandørene av sikkerhetssystemer i Skandinavia, med en bred portefølje av produkter, inkludert brannalarmer. Verisure tilbyr en smart brannalarm med innebygd strømtilførsel og et alarmpanel som kan tilkobles til en app, slik at du kan overvåke og kontrollere alarmen fra telefonen din.

2. Sector Alarm

Sector Alarm er en annen ledende leverandør av sikkerhetssystemer, med fokus på å tilby høy kvalitet og brukervennlige løsninger. Deres brannalarmer er enkle å installere og kan tilpasses dine individuelle behov.

3. Homely

Homely er en nyere aktør i bransjen, men har raskt blitt kjent for sine smarte og avanserte brannalarmer. De tilbyr en enkel app-basert løsning, med mulighet for å tilkoble andre smartenheter i boligen din for en integrert smartbolig-opplevelse.

Hvem har brannalarm med app?

Godt spørsmål, alle leverandørene vi nevnte ovenfor tilbyr deg brannalarm med app, det er da Verisure, Sector Alarm og Homely.

Prisoversikt og prisnivåer

Brannalarm pris:

Pakke:

Pris:

Enkel brannalarm

Fra 490,- kroner

Introduksjonspakke

Fra 1490,- kroner /+ månedlige kostnader

Komplettpakke

Fra 2490,- kroner /+ månedlige kostnader

Og installere en brannalarm kan koste fra 1490 kroner i installasjon, pluss abonnement og produkter som kreves ved siden av. Det finnes også mange gratis alternativer hvis du ønsker å installere en selv, som f.eks egne løsninger fra Clas Ohlson.

Haken med disse brannalarmene som du kjøper og installerer selv er at de ikke tilbyr deg de avanserte funksjonene som kan potensielt redde liv. Selvsagt så gjør de jobben med tanke på at lyd og alarm fungerer, men slike løsninger har ingen alarmsentral de er knyttet til.

Pris for brannalarmn varierer fra behovet ditt, veldig likt som boligalarm. Jo større flate du skal dekke, og hvor flere avanserte funksjoner som kreves vil være en påvirkningsfaktor på prisen

La oss forenkle brannalarm prisoversikt:

 • Introduksjonspakke: Vanligvis det billigste utfallet, men du må montere alt selv, og det alarmen kommer uten seriekobling. Det er også kun lokal varsling (Som betyr at du selv må ringe brannvesenet). Regelen for brannvarsler er at du må ha en alarm i hver etasje av eiendommen din, og lydstyrken må være på minst 85 desibel.

 • Profesjonell komplett løsning: Det som er veldig vanlig når du bestiller brannalarm er at du kombinerer dette med en komplett pakke, men hva er en komplett pakke? En komplett pakke gir deg boligalarm, innrbuddsalarm og brannalarm alt i en løsning fra samme leverandør. Du får også muligheten til sentral varsling, noe som betyr at vektere og brannvesenet kommer til deg så fort alarmen går. Vanligvis inkluderer slike løsninger montering fra leverandøren, samt smartalarm og app kobling slik at du enkelt kan kontrollere situasjonen og sikkerheten til boligen, selv når du ikke er hjemme. Les også: Brannsikkerhet for utsatte grupper

Hva får jeg med brannalarm?

Dette får du med brannalarm:

 • FG-godkjent brannalarm med sensorer der du ønsker det
 • Seriekoblede sensorer som varsler når det brenner et annet sted i huset
 • Døgnåpen nødtelefon
 • Utrykning 24 timer i døgnet, 365 dager i året
 • Montering av profesjonell håndverker
 • Vedlikehold og batteriskift inkludert i prisen

Er brannalarm verdt pengene?

Ja, brannalarm er absolutt verdt pengene. Det å installere en brannalarm kan hjelpe deg med å beskytte deg selv, eiendelene dine og familien din mot brannskader og skader. I tillegg kan det å investere i en brannalarm gi deg en reduksjon i egenkapital for forsikringen din. Husk også at brannalarmen må være FG – Godkjent ( Både Homely, Verisure og Sector Alarm ) tilbyr FG – Godkjente brannalarmer.

Få gratis tilbud på alarm.