TILBUD PÅ HYTTEALARM

Få tilbud på hyttealarm

Sammenlign tilbud på hyttealarm ved og fylle ut skjema under.

Ditt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling.

Hyttealarm

Hyttealarm er en viktig tjeneste og ha for å beskytte ditt fritidssted mot innbrudd og skade. Det finnes et stort utvalg av hyttealarmer på markedet, og å velge den rette kan være utfordrende.

I denne artikkelen vil vi gi deg en grundig oversikt over de ulike typer hyttealarmene som finnes, samt hva du bør tenke på når du skal velge en løsning for din hytte. Vi vil også gi deg noen tips til hvordan du kan øke sikkerheten rundt hytta din ytterligere.

Hvordan hytte alarmer finnes det?

Det finnes flere forskjellige typer hyttealarmer, og valget avhenger av dine behov og ønsker. Her er de vanligste typene:

  1. Trådløse hyttealarmer: Dette er en enkel og rimelig løsning som krever minimalt med montering. Alarmen sender en signal til en mottaker som plasseres i huset ditt, og gir deg beskjed hvis noen åpner dørene eller vinduene på hytta.

  2. Kablete hyttealarmer: En kablet løsning krever mer innsats når det kommer til montering, men gir deg ofte flere muligheter for å tilpasse alarmen til dine behov. En kablet løsning kan for eksempel inkludere flere sensorer og kameraer, og vil som oftest koste mer også.

  3. GSM-alarmer: GSM-alarmer sender en melding til din mobiltelefon ved aktivering. Dette gir deg mulighet til å følge med på sikkerheten til hytta uansett hvor du er, og du kan i mange tilfeller til og med styre alarmen via din mobiltelefon eller nettbrett.

Hva bør du tenke på når du velger hyttealarm?

Når du skal velge en hyttealarm, er det viktig å tenke på følgende:

  • Sikkerhet: Velg en alarm som gir deg den sikkerheten du ønsker. Trådløse løsninger er enkle å installere, men kan være mindre sikre enn kablete alternativer.

  • Fleksibilitet: Tenk på hva du ønsker å ha kontroll over, og velg en alarm som gir deg muligheten til å tilpasse den til dine behov.

  • Enkelhet: Velg en alarm som er enkel å bruke og administrere.

  • Pris: Sammenlign priser på ulike alternativer, og velg en løsning som passer din økonomi.

hyttealarm

Hva bør du tenke på når du velger hyttealarm?

Det er viktig å regelmessig teste alarmen på hytta for å sikre at den fungerer som den skal og for å oppdage eventuelle feil eller mangler. En enkel måte å gjøre dette på er å aktivere alarmen og deretter gå gjennom alle rommene i hytta for å sjekke om alle sensorene utløses som de skal. 

Det er også viktig å sjekke at alarmen kan deaktiveres ved å taste inn koden din eller ved å bruke fjernkontrollen. Hvis du oppdager noen feil eller mangler, bør du kontakte produsenten eller en alarmselskapet for å få hjelp til å løse problemet.

Eksempler på populære hyttealarmer

Verisure og Sector Alarm er også anbefalt når det gjelder hyttealarm. Begge selskapene tilbyr avtaler med avanserte funksjoner for å øke sikkerheten og komforten ved å eie en hytte. 

En av disse funksjonene er muligheten for å varme opp hytta før du reiser dit, slik at du kan komme til et varmt og komfortabelt hjem. Kameraovervåking er også tilgjengelig, noe som gir deg muligheten til å se både innsiden og utsiden av hytta uansett hvor du befinner deg. Begge selskapene tilbyr også beskyttelse mot vannlekasjer og strømbrudd, noe som gir deg ekstra trygghet og sikkerhet

Hvordan installerer jeg en hyttealarm?

Installasjonen av en hyttealarm kan variere avhengig av modell og produsent, men generelt sett er prosessen enkel og kan gjøres av deg selv. Først og fremst bør du lese gjennom bruksanvisningen for å forstå hvordan alarmen din skal installeres.

Deretter bør du bestemme deg for hvor sensorene skal plasseres, noe som ofte inkluderer vinduer, dører og andre potensielle innganger. Neste trinn er å koble sensorene til alarmen, som ofte gjøres ved hjelp av bluetooth eller trådløst tilkobling.

Til slutt bør du teste alarmen for å sikre at den virker som den skal, og programmere eventuelle ønskede innstillinger. Det kan være lurt å kontakte produsenten eller en profesjonell for å få hjelp til installasjonen hvis du er usikker

Hvordan fungerer forsikring og hyttealarm sammen?

En hyttealarm kan være en god investering ikke bare for økt sikkerhet, men også for å få en bedre forsikringsavtale. Mange forsikringsselskaper tilbyr en reduksjon i kostnaden for boliger med en fungerende alarm, da det øker sannsynligheten for å beskytte boligen mot innbrudd og brann.

Det er viktig å være ærlig med forsikringsselskapet om alarmen din, inkludert hvilken type alarm det er, når det ble installert og hvor ofte det blir vedlikeholdt.

Det kan også være lurt å kontakte forsikringsselskapet for å sørge for at alarmen din er FG-godkjent av dem før du installerer den.

Kostnader ved å ha en alarm på hytta

Det er litt vanskelig og gi en eksakt pris hva en hyttealarm vil koste deg. Dette varierer veldig fra behov til behov. Det vi kan si er at både Verisure og Sector Alarm har velkomstpakker til hytteeiere, der en komplett pakke med utstyr starter fra 2490,- kroner. 

Dette er selvsagt uten vedlikehold og uttryknings tjeneste fra vektere, men undersøk dette med leverandøren din og forklar behovet ditt, på denne måten vil du få presentert et fornuftig tilbud som passer behovet ditt.

Viste du at hyttetyver stjeler:

  • Dyner
  • Alkohol
  • og ved

Kilde: Kommunikasjon.ntb.no

Typiske spørsmål som kan dukke opp

Hvis alarmen din går av, er det viktig å handle raskt. Først og fremst bør du forsøke å deaktivere alarmen ved å taste inn din kode eller bruke fjernkontrollen.

Hvis dette ikke fungerer, bør du kontakte alarmselskapet ditt eller politiet for å bekrefte at det ikke er noen nødsituasjon. Det er også viktig å undersøke området for å sørge for at det ikke er noen inntrengere eller skader.

Hvis du finner noen mistenkelig grunn eller skader, bør du kontakte politiet umiddelbart.

Det er også viktig å notere ned tidspunktet for utløsningen av alarmen, samt eventuelle mistenkelige aktiviteter eller skader for å rapportere dette til alarm selskapet eller politiet.

Ett av de viktigste måtene å redusere risikoen for falske alarm er å sørge for at alle sensorer og detektorer er riktig installert og vedlikeholdt.

Dette inkluderer regelmessig rengjøring og testing av utstyret for å sikre at det fungerer som det skal. Et annet viktig skritt er å trene alle brukere på riktig bruk og reaksjon på en alarm aktivering. Dette kan bidra til å hindre uhell og falske alarmer.

Få gratis tilbud på alarm.