TILBUD PÅ INNBRUDDSALARM

Få tilbud på innbruddsalarm

Sammenlign tilbud på innbruddsalarm ved og fylle ut skjema under.

Ditt personvern er ivaretatt: Alle skjemadata krypteres over en sikker tilkobling.

Hva koster innbruddsalarm?

Hva det koster å installere og vedlikeholde en innbruddsalarm avhenger av flere faktorer, som type alarm, størrelse på boligen eller bygget, og om det kreves noen spesielle funksjoner eller tilpasninger. Generelt sett kan man si at prisene varierer fra noen tusen kroner for en enkel trådløs alarm til flere titalls tusen for en avansert løsning med flere sensorer og kameraovervåking.

En trådløs alarm er ofte det rimeligste alternativet, da det ikke krever noen kabling og kan installeres relativt enkelt av huseieren selv. Prisen for en slik løsning kan ligge mellom 3 000 og 10 000 kroner, avhengig av antall sensorer og andre funksjoner som ønskes.

En avansert løsning med flere sensorer og kameraovervåking kan koste mellom 20 000 og 50 000 kroner eller mer, avhengig av antall sensorer og kameraer, og hvilke funksjoner og tilpasninger som kreves.

Oppdaterte priser på innbruddsalarm feb 2024

Alarmselskap:

Pakkepris:

Nettside:

Verisure

1490,- kroner for montering og utstyr

www.verisure.no

Sector Alarm

2490,- kroner for montering og utstyr

www.sectoralarm.no

Homely

Fra 199,- til 399,- i mnd (Ingen montering/uttrykning)

www.homely.no

Securitas Dirext

Fra 1990,- (Ukjent om montering er inkludert)

www.securitas-direct.no

Det er også viktig å ta hensyn til vedlikeholdskostnadene for alarmen. Dette kan inkludere kostnader for å skifte batterier på sensorene, eller å utføre regelmessige sjekker av systemet for å sikre at det fungerer som det skal. Disse kostnadene kan variere fra noen hundrelapper til flere tusen kroner i året, avhengig av type alarm og hvilke krav som stilles til vedlikeholdet.

innbruddsalarm

Det er også viktig å være oppmerksom på at det kan være kostnader knyttet til å melde inn alarmen til politiet eller en alarmsentralen. Dette kan variere fra selskap til selskap, og man bør undersøke hva som gjelder i den aktuelle kommunen før man velger innbruddsalarm.

Hva koster det for montering av innbruddsalarm?

Montering av en innbruddsalarm kan være en investering, men det trenger ikke nødvendigvis å være en dyr affære. Prisene for montering varierer avhengig av alarmtypen du velger, størrelsen på boligen eller bygget og eventuelle spesielle funksjoner eller behov. 

Generelt sett kan man si at man kan forvente å betale mellom 2 000 og 5 000 kroner for montering av en standard trådløs innbruddsalarm.

Det finnes imidlertid flere måter å spare penger på monteringen av en innbruddsalarm. Mange store alarmleverandører har ofte kampanjer der etablering og montering er gratis, så det kan lønne seg å undersøke om det finnes slike tilbud. 

I tillegg kan man i mange tilfeller montere alarmen selv, noe som kan redusere totalprisen betraktelig.

Disse tilbyr gratis montering av innbruddsalarm:

Hva får jeg inkludert når jeg bestiller innbruddsalarm?

Det finnes to hovedtyper innbruddsalarm tilgjengelig i Norge: alarm med abonnement og alarm uten abonnement. Prisen varierer veldig mellom disse to typene, og det er viktig å vurdere hva som er viktigst for deg før du bestemmer deg for hvilken type alarm du skal velge.

En alarm med abonnement: innebærer at du inngår en avtale med et alarmselskap. De hjelper deg med å finne et passende anlegg og kobler det til deres systemer. 

Dette koster vanligvis noen hundre kroner i måneden. Fordelene med dette er at alarmen alltid vil fungere, da det gjøres hyppige og automatiske kontroller. 

Alarmen vil også være koblet til en døgnåpen alarmsentral, der erfarne operatører vil svare ved melding om innbrudd. Operatørene vil da sjekke hva som har skjedd, og i tilfeller der det er vanskelig å avklare situasjonen, kan alarmsentralen sende ut vektere eller varsle politiet.

En alarm uten abonnement: innebærer at du kjøper et anlegg med innbrudds- og brannalarm. Dette kan variere fra 3.000 kroner og oppover, avhengig av størrelsen på anlegget. Pakken vil inneholde en hovedenhet, sensorer, en sirene og en app for å motta varsler fra anlegget. 

Hvis flere komponenter er nødvendige, må dette kjøpes i tillegg. Det er også nødvendig å kjøpe et mobilabonnement, da en innbruddsalarm vanligvis bruker internett til å kommunisere, man trenger også en GSM-forbindelse som sikring hvis nettforbindelsen skulle gå ned. 

Det som ikke er inkludert i en alarm uten abonnement er tilkobling til alarmsentralen og muligheten for vekterutrykning. Hvis alarmen går, vil den kun gå til deg som boligeier, og du må selv ta affære.

Hva får jeg inkludert når jeg bestiller innbruddsalarm?

En innbruddsalarm har mange forskjellige funksjoner som kan hjelpe deg med å beskytte hjemmet ditt mot tyveri. Bevegelsesdetektorer er en av de vanligste funksjonene, og de kan være plassert i forskjellige deler av hjemmet for å oppdage bevegelse og utløse alarmen. 

Kameraovervåking er en annen populær funksjon som gir deg muligheten til å se hva som skjer i hjemmet ditt når du ikke er der. 

Det kan være spesielt nyttig hvis du har et stort hjem eller et område som er mer utsatt for innbrudd. Det finnes også flere andre funksjoner som kan være nyttige for å beskytte hjemmet ditt, som for eksempel sensorer for å oppdage åpning av vinduer eller dører, eller sensorer som kan registrere brann eller røyk. 

Å velge den rette innbruddsalarmen avhenger av dine individuelle behov og situasjonen din, og det kan være lurt å diskutere dine alternativer med en ekspert for å finne den beste løsningen for deg.

Hvis jeg trenger innbruddsalarm, hvilket alarmselskap er best?

Det finnes mange forskjellige alarmselskaper i Norge, og det kan være vanskelig å avgjøre hvilket som er best. Det er viktig å undersøke flere alternativer og sammenligne tilbudene før man bestemmer seg for et selskap. Det kan være lurt å se på ting som:

 • Totalpris
 • Hva er inkludert?
 • Kunde omtaler
 • Responstid ved uttrykning 

Noen av de mest anerkjente alarmselskapene i Norge er Verisure og Sector Alarm. Disse selskapene har mange års erfaring og et godt rykte for å levere pålitelige og effektive tjenester. Det er også viktig å undersøke om selskapet har en god kundeservice og om de er tilgjengelige døgnet rundt. Det er alltid en god idé å få anbefalinger fra andre eller å lese kundeomtaler på f.eks ( Fornye.no ) for å få en ide om hva tidligere kunder har opplevd.

Er brannalarm inkludert med innbruddsalarm?

Brannalarm kan være inkludert i en innbruddsalarm pakke, eller det kan være en egen tilleggsfunksjon som kan kjøpes i tillegg. Det avhenger av hvilken type innbruddsalarm du velger og hva som tilbys av leverandøren. Det anbefales å undersøke om brannalarm er inkludert eller kan kjøpes som en tilleggsfunksjon, da dette kan være en viktig sikkerhetsfunksjon for din bolig.

Disse alarmselskapene tilbyr brannalarm med innbruddsalarm i en komplett pakke:

FG regler for innbruddsalarm

En innbruddsalarm som er godkjent av FG (Forsikringsselskapenes Godkjenningsordning) har gjennomgått og bestått tester og krav som er satt av forsikringsselskapene. Det er imidlertid viktig å ha en korrekt installasjon for å sikre at alarmen fungerer optimalt. 

Hvordan kan jeg redusere kostnadene med et innbruddsalarm?

Det finnes flere måter å redusere kostnadene ved å installere et innbruddsalarm. En av de mest effektive metodene er å velge en alarm med enkel installasjon og vedlikehold. Dette kan redusere installasjons- og vedlikeholdskostnadene betydelig.

Her har du 5 punkter som kan hjelpe deg med og redusere utgiftene:

 • Velg riktig størrelse på alarmsystemet (Ikke større en nødvendig)
 • Sammenlign flere tilbud slik at du finner lavest pris på markedet
 • Undersøk hvilket selskap har introduksjonstilbud
 • Er kobling til sentral nødvendig? Dette øker monterings prisen vanligvis med 25%

Det er bedre og være forberedt

Innbruddstallene øker igjen! Etter at Norge var nærmest stengt under pandemien, har det vært en kraftig nedgang i forsikringsmeldte innbrudd og tyveri. Men nå, viser tall fra Finans Norge at erstatningene etter innbrudd og tyveri fra boliger og hytter er for første halvår i år på til sammen 218 millioner kroner, en økning på 33 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Hovedårsaken til økningen er trolig at mange har vendt tilbake til kontoret og at grensene er åpne igjen. Mobile vinningskriminelle som ofte tar for seg konsentrerte områder etter tur, er sannsynligvis på gang igjen nå.

Men det er ikke for sent å beskytte deg selv og ditt hjem! Det er viktig å forebygge tyverier der vi kan, og det finnes flere måter å redusere kostnadene med et innbruddsalarm. Gjør noe i dag, før det er for sent og din sikkerhet er truet!

8 tips som kan sirke eiendommen din mot innbrudd

 1. Husk alltid å låse dørene, selv når du er hjemme for å beskytte deg mot uønskede gjester.

 2. Velg FG-godkjente låser for økt sikkerhet.

 3. Pass på å lukke vinduene før du forlater boligen for å hindre uønsket adgang.

 4. La det se ut som om noen er hjemme for å skremme bort potensielle tyver.

 5. Avtal med naboen at dere holder øye med hverandres hjem, for eksempel ved å ta inn posten når den andre er borte.

 6. Investér i en FG-godkjent innbruddsalarm med røykdeteksjon for økt beskyttelse. Du kan finne en liste over FG-godkjente alarmforetak her.

 7. Ikke la verdigjenstander som PCer, kameraer, telefoner og lignende ligge lett synlig for å hindre at de blir stjålet.

 8. Ta bilder av dine verdisaker for å lettere kunne identifisere hva som eventuelt er stjålet.

Få gratis tilbud på alarm.