Lære XHTML | Norsk oversettelse

Lære XHTML

I fem enkle leksjoner vil denne opplæringen dekke det grunnleggende om XHTML 1.0 Strict markup language. Denne versjonen er en streng dialekt av HTML skrevet i (eller uttrykt som) XML . Det betyr at filene (vanligvis referert til som dokumenter ) kan leses av alle gjeldende nettlesere, mens de fortsatt er gyldige XML . XHTML 1.0 Strict-dokumenter kan «serveres» som standardfiler text/html(som HTML selv), eller som enten text/xmleller application/xhtml+xml(som er den foretrukne metoden).

Målet med denne opplæringen er å få nybegynneren i gang med å lage XHTML så snart som mulig. Overflødig informasjon holdes på et minimum, og noen konsepter er bevisst forklart forenklede termer for å garantere at nybegynneren ikke blir overveldet. Hver leksjon er ledsaget av lenker til videre lesing, hvis det er ønskelig med mer informasjon. Hver leksjon bygger på den siste, så det er uklokt å hoppe over en leksjon.

Hva trenger du?

Svært få verktøy er nødvendig for å lage, teste og distribuere et XHTML – dokument:

  • Tekstredigering – nesten hvilken som helst tekstredigerer vil fungere (Windows Notisblokk, for eksempel), men denne forfatteren foretrekker å bruke en editor som støtter Unicode – standarden.
  • Nettleser – siden slutten av 1990-tallet har alle nettlesere gitt tilstrekkelig støtte for XHTML . Noen nettlesere, som Mozillas Firefox , tilbyr bedre støtte enn andre.
  • FTP -klient – programvare utviklet for å lette overføringen av filer fra en lokal datamaskin til en ekstern server. Mange operativsystemer (inkludert Microsoft Windows) leveres sammen med grunnleggende FTP – klienter. Dette verktøyet er ikke nødvendig for disse leksjonene.

Få gratis tilbud på alarm.